Pages

søndag 12. februar 2012

Summa summarum

 Noen brøt  seg inn hos oss, og summa summarum stjal de en X-box og fem spill. De knuste ingenting, men alt var endevendt, åpnet og tømt - til og med esken med Q-tips!

Hadde de bare lukket dørene etter seg ... Andre ubudne gjester kom seg nemlig inn! Mus og "loirs" - aner ikke hva de heter på norsk; større enn mus, men mindre enn rotter. Veldig mye vits i at jeg pakker alle tekstiler i plastdunker når disse var endevendt - nettopp ferdig med et heklearbeide som gikk rett i en søppelsekk - oppspist av mus...

Noen som kan gjette hva dette er?

Det er  et HULL I TAKET!

Her har noen "loirs" fulgt bjelken og gnagd seg et hull! Jada, vi har lagt ut gift, og vi er kvitt dem...

Gendarmeriet var innom, og har jobbet samvittighetsfullt - de tok tilogmed med seg ting for DNA-prøver. Og fingeravtrykk. Ikke misforstå, jeg er veldig takknemlig for det, men ... fingeravtrykkpudder er noe forb...SVART SVINERI !!! Jeg hadde det OVERALT! Og på gulvet foran dørene selvfølgelig - sånn at man tråkker i det når man kommer inn og drar det med seg - jeg orket ikke ta så mange bilder av skader, rot og svertede eiendeler, men noen har sikkert sett denne før ...Og siden en ulykke aldri kommer alene; en liten snert av stormen "Joakim" var så vidt innom mens vi var der for å konstatere skadene etter innbruddet :


Pergolapinneved...

Dessuten hadde musene gnagd på noen ledninger, så vi var uten strøm! Og det var 8° inne! Gjett om vi var glade for at vi installerte den Jøtulen i sommer! 

Ikke synd på noen da, vel ! 


4 kommentarer:

 1. Huff så ekkelt og uhyggelig det må være med innbrudd. Har heldigvis aldri opplevd det, men det må være skikkelig uhyggelig å vite at andre har rotet rundt i sakene dine. Også mus og "loris" i tillegg da:( Kan det være det vi kaller for lemen? Her i Norge var det nemlig lemenår i sommer, det krydde av lemmen over alt der de hadde gjort sitt inntog.
  Fint å høre fra deg igjen forresten -det begynner jo å bli veldig lenge siden sist!
  En fin søndag videre til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du er innom!
   Ja jeg ble litt deprimert av det innbruddet, og mistet nesten lysten til å blogge! Og jeg har vasket og vasket, ikke bare muselort og fingeravtrykkspudder, men spesielt fordi noen ukjente har TATT I tingene mine!

   "Loir" er ikke lemen, de tror jeg finnes bare i skandinavia. På engelsk heter de "dormouse", jeg må finne ut hva de heter på latin ... litt frustrerende, språk og oversettelse er jo liksom min stolthet, men her må jeg (foreløpig) melde pass!

   Nå teller jeg dager før jeg reiser ned dit igjen - med litt angst; det har nemlig vært eksepsjonelt kaldt der nede, så nå mangler det vel bare at vannrørene har blitt sprengt, HAHA ^^!

   Slett
 2. Huffda, så grusomt trist, Doris :O(
  Hos meg sprakk og frøs vannrør mens jeg var i Thailand, men innbrudd er faktisk verre!!
  Tror ikke det der dyret finns her i landet, ikke i nordnorge iallefall. bare lemmen, mus og muligens etpar rotter her :O)
  Huff så trist med alle tepper og håndarbeid du hadde.
  Var dere selv bortreist på ferie eller??
  Ønsker deg en god uke, og håper du får motet opp igjen snarest.
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 3. Hei. Jeg håper ikke du slutter å blogge selv om det ble veldig vanskelig for deg med innbruddet.
  Jeg vil savne å stikke innom bloggen din og lese litt om hva du er opptatt av.
  Selv om det er sjelden jeg skriver kommentarer, så følger jeg, og sikkert mange andre med.
  Jeg håper du får tilbake blogglysten igjen snart. :)

  SvarSlett