Pages

søndag 23. oktober 2011

Vet ikke om jeg tør...

... og jeg får det sikkert ikke til ... jeg klarer jo ikke lage heading en gang ... og tenk om noen SER meg!
Men jeg prøver ... Mrs Hardy: Utfordring: Bloggnavnet har en utfordring som jeg ser referert til overalt, og jeg har så lyst til å begynne å være med på ting i dette lille samfunnet jeg nettopp har oppdaget.

Altså navnet på bloggen: 

Bloggen burde kanskje ha hett  "La Maison Solaire" - Solhuset, som eiendommen  kalles på folkemunne i landsbyen - hvor folk korser seg når de hører det er der jeg bor. Huset har en energisparende glassvegg som anses for å være forferdelig stygg - og moderne! (et skjellsord i de trakter)

Men jeg ville blogge på norsk, - fordi jeg har bodd så lenge i Frankrike at jeg av og til glemmer hva ting heter.
En liten jordflekk med grense til eiendommen min var til salgs, og jeg ville kjøpe den, og fortelle søsteren min om det. Og så kunne jeg  ikke for mitt bare liv huske hva "parcelle" het på norsk, øh...!
Og i min manns familie har vi "en sånn derre forståsegpåer med meninger om alt jeg bør og ikke bør gjøre" som lurte veldig på hvor STOR den parsellen er og hvor mye den KOSTET, og hva vi skal med den.
"Akkurat stor nok til å plante persille", svarte jeg på det. Vips hadde vi en persilleparsell, og jeg bare gikk og så glad ut.

Det "rimer" på fransk også: "La parcelle à persil". Og jeg plantet nettopp et epletre der:


2 kommentarer:

  1. Hei søte deg! Takk for kjempehyggelig kommentar hos meg på shabby-bloggen! Stor klem fra Cecilie PS; BRA du hopper i det - det er plass til alle i blogglandia!

    SvarSlett
  2. Så kjekt at du er med i utfordringenm arti å lese historien bak navnet!

    SvarSlett