Pages

mandag 19. september 2011

En oppskrift mens jeg venter

Jeg sitter og veeeeenter  på en sykepleier som skal komme på et ubestemt tidspunkt i ettermiddag for å fjerne stingene i hånden. Åh, jeg gleder meg til å VASKE HENDER SÅ DET FRÅDER, vaske håret med BEGGE HENDER, og ikke minst: ta meg av en viss hund som LUKTER PY!





Her er i hvert fall oppskriften på lørdagens ferskenterte: 
Det er en sånn "bare å bjore i hop", selvkomponert oppskrift, så den går etter "øyemål", men er enkel og kjapp...
Bruker ofte ferdigdeig, men da alltid med SMØR. Praktisk ferdig kjevlet og  ferdig utstyrt med bakepapir.

Kle formen med deigen, og strø over malte mandler. Det forhindrer at deigen blir bløt av frukten.
Legg utover hermetisk frukt, og strø igjen over med malte mandler.

I en bolle blander du tre egg med tre- fire-fem(?) store ss. crème fraîche, tre ss. sukker, og noen ts vaniljesukker.
BLAND; ikke visp, ellers blir det bobler. Hell blandingen over frukten. Pleier som regel å strø noen mandelflak på toppen, men det var det tomt for denne gangen; alltid noen som "mauler" kakepynten her i huset...

Stekes midt i ovnen på 180° i 35 - 40 min. eller til den er gyllen.
I min andre ovn, "der nede", stekes den med varmluft på "full guffe" (fordi termostaten ikker er helt som den var), og da tar det bare 15 min.


1 kommentar:

  1. Mmm! Ser godt ut, og ikke minst LETT, hvilket jeg liker når det kommer til matlagning!

    Lykke til med lyktene!

    Stor klem

    SvarSlett